Ikke lett å være utlending i Norge

Du føler alles blikk på deg, måten de hilser på, måten de er på, du skiller deg ut og føler deg utpekt. Disse dømmende blikkene gjør deg mindre selvbestemt, selvtilliten daler og du føler deg mindre verdt. Men du går med rakk rygg, og tar imot all negativiteten med et stort smil.

 

Hver dag, i butikken, på Skattekontoret, på jobben eller på skolen blir du minnet på at du ikke er en av dem, det kan være enten på kroppsspråket når du spør om hjelp eller tilbakemeldingen når du ikke uttaler det norske språket korrekt.

 

Det var en dag, på jobben, en gammel utålmodig mann kommer inn og begynner nærmest mumle om at bensinpumpen ikke funket når han skulle fylle på drivstoff. Du spør om han ikke han gjenta det han sa, ikke fordi du ikke forsto han språkmessig, men at han snakket så utydelig. Han blir fornærmet, og hever stemmen sin. Nærmest skrikende sier han det samme om igjen, men denne gangen er det helt uforståelig. Du svarer høflig at du ikke forstår hva han mener, men da gikk du visst over streken. For denne gangen brøler han ER DU DUM?!? HAR DU IKKE LÆRT NORSK?!?FAEN ER DU DUM - gjentar han flere ganger. Du kan kjenne tårene presse på, du kjenner ensomheten som har gjemt seg i alle disse årene og ikke føler du deg respektert som et individ.

På skolen, hvis en oppgave er for vanskelig til å løse, og du behøver hjelp fra læreren, blir du behandlet og snakket til som et barn. Jaaaaaaa skal vi seee nååå, Dette skal jeg hjeeelpe deg meedd, Jaaadaaa,,Jaaaa . Du mister mennesket i deg, og når du uttaler et ord feil, kan du føle hvor mye det gjør dem glade. HAH kan ikke språket engang.!

 

. Det er ikke lett å være utlending i Norge, det er bare lettere å late som.

så fin blogg du har :-D

Stine | 19.jan.2011 @ 19:29

Mye sant i det du skriver, men de har det da ikke så ille de i Norge :)

josefine | 19.jan.2011 @ 19:32

Kommer an på hvor du bor og :)

Unebelletragedie | 19.jan.2011 @ 19:46

Ja, jeg tror også at det kommer an på hvor du bur, jeg er utlending sjøl, og har så og si ikke opplevd noe vondt av den grunn. Men jeg synes at det er veldig trist at du må oppleve sånt. Synes rett og slett at det er slemt, spesielt når det kommer fra gammle folk som alltid forventer å bli behandlet med respekt (men tydeligvis ikke greier det sjøl)!

Meg | 19.jan.2011 @ 19:51

Fin blogg du har :D

Fam <3 | 19.jan.2011 @ 20:26

fint skrevet! :)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
hits